outfit

Pour l’amour de l’amour

Započet ću post građevinskom rečenicom.
Ljubav gradi i spaja, zida mostove, zidove, penje se u visine, pravi solitere koji nosićem dodiruju nebo.
Ljubav je neizostavni materijal, svakoga dana u svakoj situaciji, a samo najbolji majstori je znaju prilagoditi sebi, pa dok je kao grnčar glinu dodirujemo i oblikujemo, iz petinih žila uzviknemo Merci i zahvalimo se na najvažnijoj apstraktnoj supstanci kojoj smo svjedoci svaki dan.
Jutros se probudih, svjesna da se svijet ne dijeli na crno i bijelo, da je tu ogroman spektar boja, a svaka boja je drugačiji karakter, drugačija priča i svijet. Svako svoju planetu kroji prema svom soliteru ljubavi. Svako svoje boje nosi najbolje što može, uvuče se u njih, zagrli ih, pa iz njih izvuče ono najbolje, nekada to bude samo maska, ispod koje kada zagrebeš viri nedovršeno, prosječno, mlako.
Sutra,kada se probudite, obećajte sebi da nećete biti mlaki ljudi, da nećete mlako grliti, ljubiti, da nećete mlako voljeti i da se nećete mlako zahvaljivati na te dvije ruke i noge koje grabe i koračaju, na tim očima koje jutros progledaše i ugledaše sunce, na ušima što oslušnuše alarm koji ste najvjerovatnije prokleli to pospano krmeljivo jutro.

Haljina – RubyRed
Torba – MAstuffARI

Prsluk – Heavens Door
Kaiš – Parfois
Jeans – Esprit

IMG_1842IMG_1847IMG_1875IMG_1879IMG_1884IMG_1886
Poznajem djevojčicu, čudo od djeteta, koje jezikom ljubavi govori po tkanini, pa kad je obučem, i trčim niz kaldrmu moje mahale da stignem na sve obaveze pokušavam što tačnije izgovoriti riječi koje mi je satkala na haljinu, kao male hamajlije, jing jang koji mi dodiruje tijelo najnježnije što može. Ime joj je Rubi, rumenih obraza, divnih manira, i lake ruke koja sa svojih malenih 5 godina budi svoju generaciju i čini ih radoznalima u vremenu kada radoznali nisu.

IMG_1893IMG_1895IMG_1897IMG_1906IMG_1932
U crno bijeli svijet dodah malo boje, cvjetića, tufnica, leptirića pa dobih Zerinu, baš onakvu kakva jeste, bez maske, bez foliranja, organska po ovim novim standardima.
U ovom postu organsko i nosim.
Na rame nabacih šareni svijet, mašnicu i tufnicu, pa kada bi me pitali kako tvoja duša izgleda, rekla bih, slično ovoj torbi, a ova torba ima dušu i najljepše drvene leptiriće ikad. Maja, djevojka naravi šarenije od ove torbe mi je kreirala istu te na krilima ovih leptirića poslala ljubav i sreću s njom da prati outfite i da kad se ujutro probudim neraspoložena, pogledam u nju i sjetim se ovog dana kada sam je fotografisala, kiše koja je neprestano lila, mirisa proljeća i moje sreće jer sam se naučila biti zadovoljna i zahvalna svakog dana, pa makar i ćuskije napolju padale.

IMG_1910IMG_1928IMG_1860IMG_1844

 

Na kraju otvorih “vrata raja” i ogrnuh se najljepšom proljetnom zelenom bojom, onom koja donosi mir biću. Uklopih neuklopivo još jednom, po mojim standardima, onako kako niko drugi ne uklapa, sa kišom, bosim stopalima, veselim bojama i unikatnim ljudima koje upoznah, za koje  rekoh da neću intervjuisati, neću šture odgovore na neka standardna pitanja, ali hoću emocije i dušu, takve ljude želim na svom blogu, ove koji se bave građevinom sa početka posta, one koji keiraju i grade ljubav.

IMG_1931IMG_1923IMG_1900IMG_1887

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s