Uncategorized

Marilyn Monroe by Max Factor 


Novi beauty post donosi dozu Hollywoodskog glama na onom najvažnijem dijelu lica ljeti, na usnama. Max Factor je napravio pravi potez lansirajući ove četiri nijanse, za svaku ženu, ili za jednu ženu sve nijanse. Potpuno sam sigurna bila da mi narandžasti ruž za usne ne stoji i da mi nikada neće stajati, pa sam onda testirajući ove nijanse shvatila da ne postoji nešto što mi ne stoji 😁 samo postoji neadekvatna nijansa. 

Kolekcija nosi ime jedne od najvećih diva starog Hollywooda, one koja je crveni ruž dovela do perfekcije i plasirala ga javnosti na nevjerovatno zavodljiv način. Ona čiji citat o crvenoj boji kruži svijetom godinama. Inspirisani njom, kozmetičari ove velike kompanije osmisliše 4 neutralne crvene koje stoje savršeno svakom tenu. 

Marilyn Monroe je sinonim za seksipil, odvažnost, ekstravagantnost i nježnost, testirajući ove ruževe, te četiri riječi su savršeno opisivale ova slatka mala pakovanja. 

Dolaze u crveno crnim plastičnim pakovanjima sa čvrstim klik-klak zatvaranjem i otvaranjem te zbog toga ne trebate strahovati da li će se otvoriti nekada u neseseru ili u ogromnoj torbi prepunoj svega što je potrebno jednoj ženi da preživi dan. Na dnu su otisnute nijanse numerisano i pisano punim nazivom. 

1. Ruby red 

Prava crvena kako je od milja zovem, je ona nijansa koju sve tražimo u svim drugim brendovima ali to nikada nije ona ikonska Marilyn crvena. Iz Max Factora poručuju da ona doslovno stoji svim ženama i njihovim tonovima kože. Ostavlja satin trag i odlično je pigmentovan, da se ne bih ponavljala sve četiri nijanse možete nanijeti u jednom sloju bez blotanja da biste dobile odlične, pigmentovane rezultate, sa drugim slojem ruž se sigurno neće pomjeriti nekih 5-6 sati. Tokom jela, ravnomjerno nestaje i obzirom da nije mat najmanji problem je popraviti ga. Oblik ruža je takav da sitnijim usnama ne pravi nered okolo usana ili po zubima jer je poprilično tanak, zbog velikog postotka ricinusova i kokosovog ulja i aloe vere u formuli tekstura i osjećaj na usnama je kao nakon nanošenja labela, ugodan, ne isušuje usne i miriše božanstveno. Najviše me podsjeća na Huba Buba žvakaću gumu, pa osim što se osjećate kao filmska diva ovaj ruž vraća u djetinjstvo .


2. Sunset Red 

Na mojim usnama je jarko narandžast, baš kao zalazak sunca, i ovo je prva nijansa sa narandžastim tonovima koja mi se dopada na mojim usnama. Jedva čekam summer tan da vidim koliko lijep će tek tada biti jer iz Max Factora također poručuju da je ova nijansa namjenjena toplijim tonovima kože.


3. Berry Red je najnježnija nijansa od svih ponuđenih i u jednom sloju daje blagi satin finiš za svaki dan. Obzirom da upotpunjuje većinu mog ormara i odjevnih kombinacije, biće čest saputnik u ljetnim noćima.


4. Cabernet Red 

Iskreno, od ove nijanse sam očekivala nešto “agresivniji” posao, nije mi dovoljno bordo da bi nosila naziv Cabernet ali u svakom slučaju je prelijepa vinsko crvena koja se savršeno stapa sa visokim potpeticama i malom crnom haljinom.  


Suma Sumarum, Max Factor se zaista potrudio da ruževi budu dostojni njihova imena, kvalitet je kao i uvijek sa njihovim proizvodima iznad prosjeka u rangu sa drogerijskim kompanijama i lansiranje ovih, ovoliko kvalitetnih nijansi u drogerijskom rangu je pun pogodak. Jedina zamjerka je što uz satin nijanse nisu izašle iste mat verzije sada kada su mat ruževi dosegli svoj vrhunac, ali razumijem da je kvalitet i njega na prvom mjestu ove kompanije te ćemo zažmiriti što ćemo kao lude tražiti ove divne boje i u mat verziji.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s