beauty

Escada “Fiesta carioca”

Kao što smo već navikli od Escade, novo limitirano izdanje ljetnog parfema je već na policama bolje opskrbljenih parfimerija. Međutim, ovo izdanje je posebno jer se njime slavi tradicija duga 25 godina u ovoj kompaniji. 

Tipično za Escadu, dizajnirali su voćno-cvijetni koktel strasti. Jednostavno, poželjet ćete mirisati ovako tokom dugih ljetnjih šetnji uz obalu mora. 

Pored zabavnog i unikatnog pakovanja, ovaj parfem miriše vragolasto, šaroliko i veselo, toliko da vam se pleše salsa dok god osjetite kombinaciju brazilskog tropskog voća, cvijeća, te drvenastih, mošus baznih nota. 

Svježe, voćne glavne note parfema pripadaju marakuji, crvenoj malini i listovima ljubičice, te one prelaze u cvijetno srce parfema, pasifloru, cvijet nrandže i jasmin.

Bazne note su mješavina mošusa, kedrovine i benzoina.

Fiesta Carioca dolazi u 3 vrste pakovanja, od 30, 50 i 100 ml.

Iako sam ljubitelj blažih puderastih parfema, ovaj je za ljeto pun pogodak, mošusna baza je kod mene pobijedila, i na mojoj koži, kako vrijeme odmiče sve ljepše miriše. 

Šta vi mislite o Escadi i njihovoj tradiciji ljetnih parfema i da li ste već pomirisali negdje ovu zabavu u bočici? Da li vam se dopada?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s