outfit

View over Istanbul with Parfois

Outfit details :
Torba – Bag : Parfois
Bluza – Blouse : click here
Hlače – Pants : No name
Cipele – Shoes : Zara

 

Ovo je definitivno jedan od omiljenih dana u mom životu. Pogled na tirkizno more, osmanska kafa sa malo cimeta i mlijeka, poslužena u predivnom izrezbarenom posuđu, i most koji spaja Aziju i Evropu.

IMG_0969.JPG

IMG_0967.JPG

Uvijek kažem, ono što cijeli svijet ima, uvijek se može naći u Istanbulu, ali ono što Istanbul ima, niti jedan drugi ćošak na svijetu ne može ni zamisliti. Jednostavno se ovaj park mora posjetiti, zove se Otag tepe park i smješten je na samom ulazu u Aziju, ulaz u park je besplatan, a iznad parka se nalazi predivan kafić sa pogledom na Sultan Mehmet Fatih most, i prvi most koji je spojio Evropu i Aziju Bogazici koji se sada zove 15.Temmuz u čast žrtvama poginulim 15. jula na tom mostu tokom vojnog udara izvršenog prošle godine. Rumeli Hisar se također jasno vidi, dok Aja sofija, Plava džamija, Top kapi i Kiz kula se naziru u daljini.

IMG_0831IMG_0830IMG_0829

U Istanbulu je ljeto davno počelo, te sam za boravak u gradu koji uglavnom gori od usijanja u ljetnim danima birala bijele i lagane odjevne kombinacije. Blizu sam naručila preko online shopa ovdje i prezadovoljna sam kvalitetom. Kod naručivanja sa ovakvih internet stranica jako je bitno da pratite sve što piše u opisu ispod artikla, posebno kada su materijali i veličine u pitanju. Ja sam zaista uvijek dobila proizvod tačno onakav kakav je opisan (ne fotografisan, nego opisan) i nikada nisam imala niti jednu zamjerku.

Iz Sarajeva sam ponijela dašak Marokanske kulture dizajnirane u Portugalu. Radi se o novoj Parfois kolekciji “Ramadan Kareem” koja je preeeelijepa, na torbama su printovi gradova (po mojoj procjeni radi se o Maroku) vezovi, zlatne niti, plava i bež boja. Iako bih najradije udomila sve te torbe, odlučila sam se za plavu, da je nosim uz tirkizno more. Parfois zaista cijenim iz dubine duše i srca, jer se sjete svega, jer poštuju sve, i jer u svemu nađu inspiraciju za predivne kolekcije, pa tako i za ovu ramazansku koja je po mom mišljenju najljepša do sada. Da li ste već izabrali nešto iz Ramadan Kareem kolekcije za sebe ?

 

 

IMG_0923IMG_0916IMG_0915IMG_0914IMG_0908IMG_0907IMG_0900IMG_0899IMG_0891IMG_0885IMG_0884IMG_0883IMG_0876IMG_0871

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s