beauty

Kako postići biserno plavu nijansu kose kod kuće ?

Znam da vas je mnogo kliknulo sada na ovaj post, jer, problem No.1 svake plavuše jeste, kako postići istu boju od korjena do vrha bez razlike u nijansama izrasta i vrhova kose.


Odgovor na to pitanje nažalost nemam, ali imam približno rješenje vašeg problema.
Svaka žena koja se odluči na plave uvojke mora biti svjesna da je održavanje i njega takve kose zahtjevan proces, no, nakon što dobijemo odgovarajuću nijansu sve smo spremne na posljedice. Samo bez narandžastih tonova molim!


Obzirom da sam ja davno odustala od farbanja, a sada je drogerijski izbor profesionalnih farbi došao na zavidan nivo, koji ipak nije zadovoljavajući, ja sam odlučila da sa vama podijelim priču moje mame.


Moja mama je žena u kasnim četrdesetim godinama, sa veoma malo sijedih i sa crvenim pigmentom dlake. Korjen joj bez blanširanja ne može biti iste nijanse kao ostatak kose, dlaka je tanka i rijetka sa dosta osjetljivim tjemenom te smo se baš namučile dok smo pronašle odgovarajuću farbu.


Ja sam, svojevremeno koristila Subrina Charm farbu 30/3 godinama, iako imam manje riđav pigment od mame, nosila sam tu sivu granny boju kose kada nije bila ovoliko popularna, nedavno dok smo gledale police drogerije u potrazi za nekom novom bojom, ja se sjetih tih svojih sivih uvojaka, i efikasnosti Subrininih proizvoda generalno.


Mama ipak nije željela toliko ekstremnu promjenu te smo se odlučile isprobati Subrina Saten 20/2. Proizvođač kaže da je ovo hladna platinasta nijasa koja ima moć ekstremnog posvjetljivanja, sa ekstraktom badema i keratina. Također obećavaju trajno bojenje, savršen balans između boje i njege kao i posvjetljivanje do 4 nijanse.


Utisci o Subrina Saten 20/2 boji za kosu:

Miris i reakcije na kožu-Farba ima jak miris, ali ne pretjerano agresivan. Nakon nanošenja farbe, naravno postoje reakcije kao što je blago peckanje, svrab, ali naglašavam da je mamino tjeme zaista osjetljivo.

Nijansa- Nijansa koju smo dobile nakon farbanja na već plavom dijelu kose je prekrasna bijelo siva, biserna plava, dok je korjen ipak ostao žućkast (na fotografijama je to žutilo intenzivnije zbog neonskog svjetla) što se na dnevnoj svjetlosti gotovo i ne primjeti. Njoj to ne smeta, tako da, ona je zadovoljna.

Postojanost- Kada je u pitanju postojanost farbe možemo zaključiti da je jako postojana. Boja se, naravno, vremenom ispira, ali u jako maloj količini, i ne ostavlja žuti ili narandžasti trag nakon što se ispere.

Kvalitet kose– Kvalitet kose se uopšte nije promijenio nakon farbanja. Farba uopšte nije agresivna, ne dovodi do isušivanja kose, i daje veoma lijep sjaj.


Da li ste probali neke od Subrininih farbi, ili proizvoda ?
Dopadaju li vam se ?

 

 

2 thoughts on “Kako postići biserno plavu nijansu kose kod kuće ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s